Yksi haaveistani tällä reissulla oli vierailla Montserratin luostarissa. Luostari on kuuluisa Mustasta Madonnastaan, Montserratin Neitsyt on myös Katalonian suojeluspyhimys. Luostari ja sen lähistön reitit risteineen ja patsaineen on tärkeä pyhiinvaelluskohde katolilaisille. Lisää luostarin historiasta voit lukea Wikipediasta.

Kävimme jonottamassa patsaan koskemista, katselimme luostaria ja sytytettyjä ruokouskynttilöitä (á2.20€) ja pohdin kovasti katolilaisuutta. Verrattuna luterilaisuuteen, on katolilaisuus säilyttänyt paljon enemmän mystiikkaa. Mietin myös, voiko ei-uskova ripittäytyä katolilaisille papille vai olisiko se loukkaus uskoa kohtaan? Jokainen meistä on kuitenkin tehnyt syntiä, jos synti määritellään omien periaatteiden ja arvojen rikkomiseksi raamatun tai uskonnon sääntöjen sijaan. Myös ei-uskovalle voisi olla mielenkiintoinen kokemus pohtia omia virheitään. No, jätin asian ajatuksen tasolle.

Kahvilassa käynnin jälkeen suuntasimme ylös vuorille. Alkuperäinen suunnitelmamme oli mennä ylös funikulaarilla ja kävellä alas, mutta tammikuussahan tuo on huollossa! Ei se mitään, sitten kävellään! 
Portaita portaiden perään, nousua ja vielä korkeammalle nousua. Syke katossa, tupakoitsijan keuhkot huusivat armoa ja jalkapohjatkin vinkuivat ajoittain. Odotin enemmän maitohappoja lihaksiin, mutta kyllä tässä kunnossa oli jo muutenkin tarpeeksi raskasta! Olin kuitenkin vain pari päivää aiemmin kuumeessa ja muutenkin terveys ja jaksaminen ovat olleet hukassa pari vuotta. Tavoitteeni oli siis pelkästään itseni voittaminen ja sen tein!

Maisemat olivat upeita. Luonto oli kaunist ja muut polulla kohdatut olivat ystävällisiä. Puuskuttavaa turistia ei katsottu pahalla, vaan hymyiltiin pikemmin rohkaisevasti. Vastaan tuli ihmisiä jotka olivat köysien kanssa kiipeilemässä, toisia jotka juoksivat ylös ja alas, lapsiperheitä, vanhuksia, turisteja.

Lievää korkeanpaikankammoa kokevana oli muutama paikka hiukan jännittävä, erään erakkoluolan jälkeen kävelimme kapeaa puukaiteellista polkua ja tämän jälkeen tulimme alas hyvin jyrkkiä kapeita kiviportaita. Paluumatkalla haimme jopa yhden geokätkön joka oli sopivasti reitillä. 

Tässä Google Earthin kuva reitistämme: 
Ja tässä paloiteltuna reittimmme neljässä osassa:

Leg 1

Leg 2.
Leg 3.
Leg 4. 
Ja koko matka vielä kaksiuloitteisena: 
Huhhuh! Hiukan olen ylpeä itsestäni! 
Tässä hiukan oppaamme laskemaa statistiikkaa:

Leg 1 – Montserrat Monastery to Funicular Sant Joan Superior via Santa Anna Hermitage.
1.82Km – 715m to 875m ASL.
Leg 2 – Funicular Sant Joan Superior a Sant Onofra via Snt Joan
1.43km – 875m to 1038m ASL
Leg 3 – Funicular Sant Joan Superior a Sant Miquel
1.82km – 875m to 823m ASL
Leg 4 – Sant Miquel to Montserrat Monastery
3.6km –  823m to 710m ASL

TOTAL DISTANCE 8.27KM
ELEVATION 710m to 1038m = 328m
Seuraavassa postauksessa sitten se mitä olette odottaneet, eli maisemia ja valokuvia.