8.8.2012
Nukumme pitkään ja koleassa kelissä pakkaamme auton. Suuntana on Jyväskylä ja sieltä Varpaisjärvelle tutkimaan Helvetinkattilaa. Ensin kuitenkin markettiin. Yöllä totesin viisitoista vuottta vanhan makuupussini nähneen nyt viimeiset päivänsä ja haluan uuden ja lämpimämmän makuupussin. Tiedustelujen ja googlauksen jälkeen päädymme Prismaan. 
Lainaamme Jyväskylästä keittiötä ja laitamme vaatimattoman ruokamme. Sade seuraa meitä ja sääennusten mukaan idässä sataa koko päivän. Haluamme jonnekin sateensuojaan nukkumaan emmekä Varpaisjärven pikkutielle värisemään, joten alamme kehitellä uutta suunnitelmaa. Puheissa käyvät jo Vaasa, pohdimme myös kevytsateista Viitasaaren leirintäaluetta ja tunnelma on huvittunut. Mielensämuuttajien kerho on täällä taas! 
Matkalla kohti massiivista pilveä.
Autossa kuitenkin päätämme jatkaa matkaa. Suunnitelmissa olisi pyytää majoitusta Oulun läheltä tai pystyttää teltta Tupoksen ABC:n pihaan jossa caravaanaritkin yöpyvät. Rokki raikaa ja tunnelma on katossa, ja sade jää etelään. Pääsemme nukkumaan sisätilaan – lämmin tila ja suihku ovat luksusta jo tässä vaiheessa reissua. 
Auringonlasku häikäisee.